JaapEnDiana.reismee.nl

Winter 2025 Spanje periode 2

periode 2

Verslag van dinsdag 11 t/m woensdag19 februari. We zijn naar camping Didota Eco Resort in Oropesa gegaan. Dit is een ACSI camping waar je bij langer verblijf korting krijgt. De dagprijs (zonder korting) is E 21,- waar je wel wat voor hebt. Het is incl 5 watt el, daarboven moet je bij betalen, je hebt er een restaurant met dag menu’s (stokbrood 1 E morgens afhalen), zwembad, douches, wc’s, afwasruimte, lozen wc en vuilwater met een emmer bij de wc’s, binnen zwembad (melden bij de receptie), wasmachine tegen betaling en niet te vergeten aan het strand gelegen. Op de fiets 5 minuten een Aldi en Mercadona supermarkt en een China shop. Naar Oropesa centrum +/- 20 minuten op de fiets.

We hebben een kleine week bij broer Dirk in Oropesa gelogeerd. Helaas konden we daar niet buiten zitten, zijn balkon ligt in de schaduw. Dus verkast naar de camping. Lekker in de zon zitten zo rond 17 á 18gr. Koffie bij de strandbar en middags af en toe in het restaurant gegeten.

Verder kwam Dirk langs op zijn scooter en zijn we met ons 3 naar Peñiscola geweest. Het vestingstadje heeft een historisch centrum omgeven door middeleeuwse kasteelmuren. Geplaveide straten omzomen musea, restaurants en witgekalkte huizen. Deze keer niet naar het hooggelegen kasteel van Pappa Luna (de paus die daar heen verbannen was), we waren daar al eens geweest. We zijn naar de haven gewandeld, daar wat gedronken en verder gegeten bij een kebab restaurant.

Peñiscola is ook de geboorteplaats van een illuster figuur de Wolfskoning ‘Mohamed ben San Aben Mardanis (1124)’die erin slaagde het moslimrijk te behouden in het zuidoosten van het Iberisch schiereiland tegen de Berber indringers en de schrijven Ali Albata. Deze greep in bij de onderhandelingen met Koning Jaime I.

Verder zijn we naar Alcossebre geweest (we hadden de auto van broer Dirk) om naar het hooggelegen kerkje Ermita Santa Lucia uit de 12 eeuw te gaan. Dit ligt in een archeologisch gebied waar o.a. opgravingen gedaan zijn uit de bronzen tijd.

Bij het strand koffiegedronken. Helaas was het bewolkt desondanks nog 17 gr. Volgende keer meer nieuws.

Jannie stok

Fijn dat bet weer zo lekker is en dat jullie leuke dingen zien ook de camping met zwebad heerlijk lekker genieten lieve gr jannie en cees

Jule

Hoi hoi, gaat allemaal goed daar zo te lezen. Ook lekkere temperaturen daar. Hier na dagen van vorst, wordt het vanaf morgen( vrijdag ) gelukkig weer wat warmer
Leuk dat je je broer weer hebt gezien. Lekker genieten verder. De temperatuur zal daar ook wel steeds wat warmer worden.
Gr Jule en Marga. 👋👋👍☀️☀️☀️☀️😘