JaapEnDiana.reismee.nl

Ardennen juni 2026 periode 1

Ardennen juni 2026

Periode 1

1 juni vertrokken naar de Belgische Ardennen de 1e stop in Heusden-Zolder voor een overnachting op de gratis P met 7 plaatsen van Domein Bovy 50.986198, 5.26866. De vz betaald E 2/100 liter water, E 2/ 1uur el. lozen gratis. De rustige parkeerplaats ligt bij de ingang van een recreatiegebied met een speeltuin en een kinderboerderij. In de omgeving een bistro, brasserie, snackbar en een taveerne waar we naartoe gewandeld zijn voor een drankje en portie bitterballen

Van 2 tot 7 juni zijn we in Esneux geweest een plaatsje 17 km onder Luik. De cp is van Camping Car Park een Franse organisatie waar we lid van zijn en tegen een redelijk tarief camper plaatsen verhuren. De cp 50.53321, 5.56439 met vz t.w. el, water, lozen wc, vuilwater en wifi. Er zijn 10 plaatsen die ook te reserveren zijn, als je jaarlijks een bijdrage stort. Wij werden deze keer ontvangen door een ambassadeur die wat info gaf en een kaart waar de cp’s op staan. Zij vermelde dat de wifi code het nr van je card was.

Esneux is een gemeente aan de Ourthe en telt ruim 12.000 inwoners. In de omgeving grotten en rotspartijen vlak bij het centrum te vinden. De St. Hubertus kerk, een neogotisch kerk, steekt boven de plaats uit en bedraagt 129 meter. Zij is te bereiken met een trap van 155 treden. Wij hebben dat verleden jaar een keer gedaan en troffen de kerk gesloten aan. Ook in de omgeving 2 Chateau’s t.w. d’Avonpuits 1756 en du Rond-Chene dat in 1882 werd gebouwd en v.a. 1938 een internaat is. In het omringende park staat de grootste mammoetboom van België en Nederland. In 1944 is er veel gevochten in de omgeving.

Het weer was wisselvallig met wolken, zon en af en toe een flinke regenbui. Tussen de buien door iedere dag gewandeld, koffie ergens gedronken en naar de Delhaze supermarkt op 10 minuten lopen verder apotheken, postkantoor, restaurants en cafés binnen 750 meter. De cp iedere dag vol wel zo gezellig. Gemiddelde temperatuur rond 20gr.

Gerard

Weer leuk zo een verslag, wij gaan donderdag vanuit uit Oegstgeest naar de franse cote opale. Zijn we al vaak geweest. Veel plezier daar.

Ans

Leuk om dit weer te lezen,hoop dat het weer beter gaat worden..nat worden is niet fijn!heel veel plezier en fijn samen nieten.Wij vertrekken morgen naar Limburg voor 14 dg,fietsen gaan mee,ook wij hopen op goed weer,de vooruitzichten is niet best maar goed..we maken er gewoon wat van,en anders toeren met de auto😅😅😅😅ook niks mis mee...groetjes aan jullie beide.?☺️☺️☺️☺️☺️😎😎😎😎

Jannie stok

Geniet er van fijn dat jullie het zo leuk hebben lieve gr cees en jannie xx

Nanda

Wat een mooie fascinerende omgeving is het daar, dat mis ik wel van niet meer in Limburg wonen. Heb er veel gewandeld, zo ruig en groen.

Heel veel plezier samen!

Nancy

Weer fijne herinneringen beleven. Geniet saampjes.

Groetjes Nancy

Jule

Hoi, hoi
Weer lekker aan het genieten?
Niet zo ver van huis maar daar valt ook genoeg te zien. Het weer valt idd wat tegen maar ja, we moeten het er toch mee doen. Veel plezier nog en ge van ons. 👍👍🖐🖐

Andrea

Veel plezier in de prachtige Ardennen! Wij gaan onze vakantie morgen afsluiten en hopen we weer thuis te zijn. 😘😘